پارکت لمینت



هر سوالی دارید، پاسخ خواهیم‌داد:

تماس با ما

یکی از مهم ترین نکاتی که باید در طراحی دکوراسیون داخلی به آن دقت کرد، نوع کفپوشی است که انتخاب می‌شود. پارکت لمینیت یکی از زیباترین، متنوع ‌ترین و البته مقرون به صرفه‌ترین کفپوش‌هایی است که می‌توانید برای ساختمان‌تان استفاده کنید.

پارکت لمینت در دکوراسیون داخلی ساختمان

 

پارکت لمینت چیست؟

کفپوش لمینت که به آن پارکت لمینت نیز گفته می‌شود، در اصل لایه‌‌هایی فشرده شده از چوب و مواد دیگر هستند که در کارخانه با هم ترکیب و سپس طی فرآیندهایی فشرده و آماده می‌شوند.

لمینت در اصطلاح به متریالی گفته می‌شود که حالتی لایه لایه داشته و از قرار گرفتن چند لایه روی هم دیگر تشکیل شده باشد. پارکت لمینت از چهار لایه می باشد که به ترتیب از لایه بالا به پایین عبارتند از:

  1. لایه محافظ: یک لایه پوششی از جنس پلی اورتان است که حالت ضد آب، ضد خش و ضد ضربه دارد. این سطح هم چنین در مقابل حرارت (در حد آتش سیگار) نسوز می باشد.
  2. لایه طرح‌دار: یک لایه تزیینی از جنس کاغذ ملامینه است که را برای زیباتر شدن کفپوش لمینت بر روی لایه مغزی چسبانده می‌شود و ظاهر اصلی و رنگ‌بندی پارکت لمینت را تشکیل می‌دهد. در واقع لایه مغزی به خودی خود فاقد طرح بوده و اغلب به رنگ کرم می باشد؛ لایه طرح‌ دار به منظور افزایش زیبایی ظاهری به آن اضافه می‌شود.
  3. هسته اصلی: این لایه بخش اصلی و مغز کفپوش است که نقش اصلی را در کیفیت و قیمت محصول دارا می باشد. این لایه معمولاً در دو نوع موجود می‌باشد: MDF و HDF. لازم به ذکر است که این لایه ضد آب نیست و برای محافظت از آن بین لایه‌های بالا و پایین قرار گرفته است.
  4. لایه‌ زیرین: یک لایه حمایتی از جنس ملامین که به عنوان لایه‌ پایه عمل می‌کند و اجازه نفوذ رطوبت را به مغز اصلی پارکت لمینت نمی‌دهد.

لایه‌های پارکت لمینت

 

مزایای کفپوش لمینت

  • تنوع رنگ و طرح‌های بی‌نظیری دارد.
  • در فضاهای مختلف کاربرد دارد؛ از خانه و رستوران گرفته تا مطب یا باشگاه ورزشی.
  • سرعت نصب و اجرای پارکت لمینت بسیار بالاست. به طور میانگین یک واحد با مساحت 100 متر مربع در یک روز الی یک روز و نیم اجرا می شود.
  • به علت عدم استفاده از چسب در نصب پارکت لمینت ها، کف اتاق صدمه نمی‌بیند.
  • به دلیل عدم استفاده از چسب قابلیت جمع‌آوری و انتقال به مکانی دیگر را دارند.
  • به دلیل عدم نیاز به ساب و لاک و زمان انتظار برای خشک شدن چسب، بعد از نصب می‌توان سریع از آن استفاده کرد.
  • در برابر خراش، ضربه و اصطحلاک ناشی از رفت و آمد مقاومت خوبی دارد.
  • نسبت به آب بسیار مقاوم تر از پارکت‌های چوبی می‌باشد.
  • در زیر آن یک لایه فوم به ضخامت 2 میلی‌متر وجود دارد که عایق مناسبی برای صدا، حرارت و برودت می‌باشد.
  • برخلاف سطوح سنگی و سرامیکی سطح سری ندارند، بنابراین در صورت راه رفتن بر روی آن احتمال کمی برای لیز خوردن و سقوط وجود دارد. این موضوع به خصوص در منازلی که دارای راه پله هستند می تواند بسیار مفید باشد.
  • به علت دارا بودن طبع گرم، در صورت تماس با بدن در هنگام راه رفتن با پای برهنه یا بازی کودکان روی آن، به بدن هیچ گونه آسیبی نمی‌رساند و مانند سنگ و سرامیک موجب درد در مفاصل نخواهد شد.
  • قیمت آن‌ نسبت به دیگر کفپوش ‌های چوبی مناسب‌تر است و برای افرادی که علاقمند به کفپوش‌های چوبی در منزل خود هستند اما بودجه کافی برای این کار را ندارند یک گزینه بسیار ایده آل به شمار می‌آید.
  • به دلیل لایه پوششی که دارد گرد و خاک و کثیفی را زیاد به خود جذب نمی‌‌کند و در صورت آلودگی نیز می ‌توان به سادگی آن را تمیز کرد.
  • اگر بخشی از کفپوش لمینت آسیب ببیند تنها کافی است قطعه معیوب را خارج کنید و قطعه‌ ای سالم جای آن بگذارید.

مزایا و محاسن پارکت لمینت

 

معایب کفپوش لمینت

  • اگر لمینت درست نصب نشود ممکن است بعد از مدتی به سر و صدا بیفتد و در حین راه رفتن روی آن صدا ایجاد شود.
  • با این که مقاومت پارکت لمینت در برابر رطوبت خوب می‌باشد و حتی از پارکت هم مقاومت بهتری نسبت به رطوبت دارد، ولی کاملا ضد آب نیست و در اثر نفوذ آب خراب می شود. لذا نباید آن را در مکان‌هایی که در معرض رطوبت قرار دارند نصب نمود، زیرا باعث می ‌شود که کفپوش متورم شود. البته بعضی از لمینت‌‌ها دارای کارت ضمانت می ‌باشند که با تهیه‌ آن‌ می‌توانید لمینت جدید را جایگزین لمینت متورم شده بکنید.
  • استفاده از کفپوش لمینت، به خصوص در لمینت‌ های دارای مغز MDF، در مکان های دارای سیستم گرمایش از کف مناسب نیست. هرچند برخی از شرکت‌های تولیدکننده با افزایش ضریب انتقال حرارتی سعی در رفع این نقص نموده‌اند اما با این حال استفاده از آن توصیه نمی ‌شود.

معایب پارکت لمینت

 

معیارهای مهم در انتخاب پارکت لمینت

  • یکی از مهم ترین موضوعات در هنگام خرید لمینت کف، توجه به شاخص AC است. عبارت Abrasion Class یا به صورت مخفف AC بیانگر میزان مقاومت کفپوش لمینت در برابر سایش و ضربه می‌باشد که از AC1 تا AC5 دسته‌بندی می‌شود. هرچه که عدد کنار AC بیشتر شود، مقاومت در برابر خراشیدگی و سایش بیشتر شده و در کنار آن قیمت پارکت لمینت نیز افزایش خواهد یافت. برای استفاده در منازل مناسب‌ترین و مرغوب‌ترین گزینه لمینت AC4 می‌باشد که در برابر خط و خش و ضربه مقاومت خوبی از خود نشان می‌دهد.
  • پارکت لمینت به کف اتاق چسبانده نمی‌شود، بلکه توسط شیارهایی که به آن‌ ها کلیک گفته می‌شود و دور تا دور لمینت ‌ها وجود دارد، به صورت نر و ماده در یکدیگر قفل می ‌شوند. برای این که قطعات لمینت از یک دیگر جدا نشوند بهتر است که از کلیک‌های کوچک با لبه‌های کوتاه استفاده شود که خاصیت ارتجاعی بیشتر و شکنندگی کمتری داشته باشند. به عنوان یکی از بهترین انواع کلیک، می توان به کلیک‌های Valiange اشاره کرد که از به وجود آمدن هرگونه درز پس از نصب جلوگیری می‌کند.
  • همان طور که به آن اشاره کردیم، هسته یا مغزی لمینت در دو نوع MDF و HDF موجود می‌باشد که MDF چگالی 700 کیلوگرم بر متر مکعب و HDF چگالی 800 کیلوگرم بر متر مکعب را دارد. طبیعتاً هر چه قدر چگالی مغز لمینت بیشتر باشد، لمینت مقاوم تر و مرغوب تر خواهد بود. بنابراین استفاده از مغزی HDF توصیه می شود.

راهنمای انتخاب پارکت لمینت

 

راهنمای انتخاب رنگ پارکت لمینت

انتخاب صحیح طرح و رنگ پارکت لمینت از اهمیت بسیار ویژه‌ای در دکوراسیون برخوردار است. بین طرح و رنگ لمینت و محیط مورد استفاده می‌بایست تناسب وجود داشته باشد. مهم‌ترین عواملی که می‌توانند در انتخاب رنگ تاثیرگذار باشند مواردی مثل سلیقه شخصی، ابعاد فضای مورد مصرف و تناسب با رنگ سایر لوازم می‌باشند. اما یک قاعده کلی برای انتخاب رنگ کفپوش این است که هر چه رنگ لمینت تیره‌تر بشود، بازتاب نور کمتر و فضا کوچک‌تر دیده می‌شود. پس لمینت تیره برای مکان‌های کوچک و با نور کم مناسب نخواهد بود.

در نظر داشته باشید اگر نورگیر کافی و فضای نسبتاً بزرگ و خلوتی دارید، لمینت تیره زیبایی فوق‌العاده‌ای به محیط شما می‌دهد. اما چنانچه محیط شما کوچک است و می‌خواهید بزرگ‌تر دیده شود، می‌توانید با انتخاب پارکت لمینت روشن فضای خود را دل بازتر نشان دهید.

انتخاب رنگ پارکت لمینت

 

شستشو و نگهداری کفپوش لمینت

تمیز نگه داشتن کفپوش لمینت بسیار مهم است، زیرا ذرات خاک و ماسه ممکن است با گذشت زمان در مناطق پر رفت و آمد سطح آن را خراش دهند.

برای گردگیری روزانه می‌توانید از یک دستمال خشک یا جاروبرقی با برس نرم استفاده کنید و به این ترتیب گرد و غبارهای بین درزهای لمینت را پاک کنید. فراموش نکنید که بهتر است تمیز نمودن در جهت تایل‌های کفپوش باشد. اما برای تمیزکاری اساسی و بر طرف نمودن لک‌‌های ایجاد شده می ‌توانید از تمیزکننده‌ های مخصوص که در بسیاری از فروشگاه‌ها در دسترس است استفاده کنید. سپس با دستمال نم‌دار روی کفپوش لمینت بکشید تا مواد شوینده از سطح آن پاک شوند.

در نهایت با استفاده از یک اسفنج یا دستمال میکروفیبری هر چه سریع‌تر مایعات را از روی کفپوش پاک نمایید تا آب به لایه‌‌های زیرین آن نفوذ نکند. البته اگر اگر سطح کفپوش نم کمی داشته باشد می توانید اجازه بدهید با هوای اتاق خودش خشک شود.

تمیز کردن پارکت

 

در آخر پاسخ به سوال همیشگی: تفاوت لمینت با پارکت

پارکت و لمینت دو محصولی هستند که گاهی با یکدیگر اشتباه گرفته می شوند، در حالی که آن ها دو محصول مجزا هستند که با هم تفاوت هایی دارند:

 

پارکت

لمینت

جنس

لایه‌‌هایی از جنس چوب طبیعی درختان است که به قطعات کوچک برش داده می‌‌شود.

یک کفپوش صنعتی است که از چند لایه به هم فشرده شده تشکیل می گردد و مغزی آن از جنس خرده های چوب می‌باشد.

نحوه نصب

به کمک چسب روی کف فیکس شده و پس از اتمام نصب، سطح آن سابیده شده و لاک می‌ خورد تا هموار شود.

برای نصب به چسب نیازی ندارد و قطعات آن از طریق شیارهایی به نام کلیک به یکدیگر وصل می‌شوند.

مقاومت در برابر رطوبت و خراش

به دلیل این که از چوب طبیعی ساخته می شود در مقابل آب و اجسام نوک تیز بسیار حساس می باشد.

به دلیل داشتن لایه محافظ در برابر رطوبت و خراش مقاومت بالاتری دارد.

تنوع طرح و رنگ

به علت ساخته شدن از چوب طبیعی تنوع طرح و رنگ محدودی دارد.

علاوه بر طرح ها و طیف رنگی گسترده، دارای مدل های سه بعدی نیز می‌باشد.

نحوه نگهداری

برای نگهداری از پارکت باید از مواد خاصی استفاده کرد تا ورم نکند. البته این نکته لازم است که پارکت قابلیت سمباده زدن را دارد.

با یک پارچه یا تی نم دار می توان سطح آن را تمیز کرد.

قیمت

خرید و نصب آن هزینه نسبتا بالایی دارد.

دارای تنوع قیمتی بیشتری است و نصب آن به صرفه‌ تر خواهد بود.

 

سوالات متداول در مورد کفپوش لمینت


  1. پارکت با لمینت فرق دارد؟ بله؛ پارکت از چوب طبیعی است ولی لمینت کفپوشی صنعتی است.
  2. نصب پارکت لمینت چقدر طول می‌کشد؟ اگر تیم اجرایی حرفه‌ای باشد معمولاً 100 متر مربع را در یک روز اجرا می‌کنند.
  3. قیمت لمینت نسبت به سایر کفپوش‌ها چطور است؟ بسیار مقرون به‌صرفه نسبت به دوام و زیبایی که دارد.
  4. سرامیک یا پارکت؟ با توجه به فرهنگ ایرانی که عادت داریم پابرهنه در خانه باشیم لمینت بهتر است زیرا ذاتاً گرما بخش‌تر از سرامیک سرد است.
مشاوره | استعلام | سفارش‌گیری