پارکت لمینیت در چند دهه اخیر به عنوان یک کفپوش محبوب مورد استقبال مصرف کنندگان قرار گرفته است. استقبال مشتریان از این محصول باعث شده تا شرکتهای تولیدکننده دست به کار شده و محصولات متنوعتری را برای عرضه به بازار تولید کنند. جدیدترین تغییر در ساختار لمینتها، لمینت درزدار است.
پارکت لمینت درزدار
لمینت درزدار یا وی گروو (V-GROOVE) نوعی کفپوش است که بعد از نصب فاصله بین تایلهای آن کاملاً مشخص است و شیاری بین آنها دیده میشود. شاید موقع خرید متوجه تفاوت این محصول با پارکت لمینتهای معمولی نشوید، چرا که همه چیز بعد از نصب مشخص می شود!
در لمینت های معمولی پس از نصب محل اتصال دو تایل به یکدیگر دیده نخواهد شد و سطح کفپوش در نهایت صاف و بدون هیچ شیار و درز و پیوندی است. اما در لمینت های درزدار به این صورت است که پس از اتمام کار بیننده می تواند محل اتصال تایلها را بهطور واضح و مشخص ببیند و سطح کفپوش به صورت شیاردار دیده میشود. دقت داشته باشید که در میان تایل لمینتهای معمولی نیز شیار و درز وجود دارد اما این شیارها آن قدر ظریف هستند که دیده نمیشوند یا به سختی دیده می شوند و ظاهر کفپوش به صورت یک تکه نمایان است.
مزایا و معایب پارکت لمینت شیاردار
وجود مرز مشخص بین واحدهای متصل به هم در کفپوش های شیاردار حرف و حدیثهای زیادی را در پی داشته است و خریداران نمیدانند که این شیارها مزیت محسوب میشود یا یک ایراد بزرگ! در این قسمت سعی کرده ایم اطلاعاتی را در خصوص مزایا و معایب این محصول در اختیارتان قرار دهیم تا بتوانید راحت تر در مورد خرید آن تصمیم بگیرید. در نهایت انتخاب این مدل از پارکت لمینت بستگی به دید و سلیقه شما دارد.
مزایا
- این کفپوشها به گونهای طراحی شدهاند که شباهت بسیار نزدیکی با پارکت های چوبی دارند، تا جایی که ممکن است در نگاه اول با پارکت چوبی اشتباه گرفته شوند.
- پارکت لمینت هایی که در مکان های پرتردد نصب می شوند ممکن است پس از مدتی در بین تایل هایشان فاصله ایجاد شود و ظاهری نامطلوب را به وجود بیاورد. اما در پارکت لمینت های شیاردار طبیعی بودن فاصله بین هر تایل سبب میشود که حتی در صورت باز شدن این درزها ظاهر کفپوش هم چنان طبیعی به نظر برسد.
- پارکت لمینتهای شیاردار به دلیل وجود شکاف بین تایل ها تحمل فشار بیشتری را دارند. این ویژگی سبب شده تا بتوان وسایل سنگین مانند مبلها و میزها را بدون نگرانی بر روی آن ها قرار داد.
- به علت وجود شیار این کفپوشها می توانند در مکانهایی که تغییرات دما در آنها بالا است به راحتی استفاده شوند. به عبارت دیگر انبساط و انقباض های مکرر نمیتواند باعث وارد شدن آسیب جدی به این محصول شود.
معایب
- نظافت این مدل از پارکت لمینت ها نسبت به انواع معمولی دشوارتر و وقت گیرتر خواهد بود.
- قیمت آن ها نسبت به انواع ساده و بدون درز حدود ۱۰ الی ۲۰ درصد گرانتر میباشد.
کفپوش لمینت درزدار مناسب چه مکانهایی است؟
نصب این مدل از کفپوش میتواند مناسب هر مکانی اعم از منزل، اتاق کار یا سایر فضاها باشد. اما به طور کلی ظاهر طبیعی و نزدیک به چوب این محصول آن را جهت به کار بردن در دکوراسیونهایی با سبک های کلاسیک و روستیک به گزینهای ایدهئال تبدیل می کند. ضمن این که لمینتهایی وی گروو اغلب از استاندارد مقاومت سایشی AC4 و یا AC5 برخوردارند که آن ها را جهت نصب در مکانهای پرتردد نظیر شرکتها، مطبها و.. مناسب می سازد.
بهترین برندهای پارکت لمینت وی گروو
امروزه شرکتهای مطرح در سراسر جهان محصولات جدید خود را با قابلیت وی گروو ارائه میدهند. این خصوصیت در محصولات آلمانی، بلژیکی، ترکیهای و چینی با بهترین کیفیت ارائه میشود. در این بین نام برندهایی هم چون ایشیک، فلورپن، کرونو سوییس و برخی دیگر میدرخشد. در ایران نیز گروه صنعتی ایپیا هم سو با مد روز و هم پا با تکنولوژی رقبای اروپایی و خارجی اقدام به تولید سری جدید پارکت لمینت نموده و سری شیاردار خود را روانه بازار کرده است. این برند محصولات پارکت لمینت خود را تحت لیسانس کشور ثالث تولید میکند. کفپوش های لمینت تولید شده در این مجموعه علاوه بر زیبایی مثال زدنی که حس چوب طبیعی را به کف محیط می بخشند، از مزایای کیفی و فنی نیز برخوردارند.
درز باز کردن پارکت لمینت و تعمیر آن
برای پیشگیری از تعمیر پارکت لمینت مهمترین نکته رعایت اصول نصب و نگهداری است؛ به این معنی که اگر برای نصب کفپوش خود از نصاب حرفهای کمک بگیرید و پس از نصب به خوبی از آن نگهداری نمایید، می توانید تا سالها با خیال راحت از داشتن آن لذت برده و با خاطر آسوده از آن استفاده کنید. اما گاهی ممکن است با مشکلاتی از قبیل درزهای باز شده پارکت لمینت در منزل یا محل کار خود مواجه شوید که خودتان میتوانید به سادگی آن را تعمیر کنید. جهت رفع این مشکل لازم است تا اول از همه محل درز را با جاروبرقی به خوبی تمیز کنید تا هیچ چیز بین آن باقی نماند. سپس میتوانید عملیات تعمیر را با ابزاری مثل ساکشن شیشه یا هر ابزار دیگری که به قطعه باز شده بچسبد و آن را سفت نگه دارد شروع کنید. بعد از قرار دادن ابزار روی قطعه مورد نظر، با کمک یک چکش آن را به سمتی که قطعات بدون درز هستند حرکت دهید. با رفع درز این قطعه طبیعتا قطعه پشتی درز باز می کند. در این مرحله باید با تکرار روشی که گفته شد، قطعه به قطعه درزها را تا نزدیک دیوار رفع کنید. در انتها درز قطعات به حالت اولیه خود چنان که از ابتدا برای درز انبساط در زیر قرنیز در نظر گرفته شده بود خواهد برگشت.
سوالات متداول در مورد پارکت لمینت با درز (شیار)
- لمینت با درز یا بی درز؟ اگر فضای پر رفت آمد دارید نوع درز دار بهتر است در غیر اینصورت توجیهی برای استفاده از نوع درز دار نیست.
- بهترین رنگ لمینت بدون درز؟ از آنجا که این لمینت حال هوای کلاسیک دارید رنگهای قهوهای و تیره آن واقعاً دکوراسیون را خاص میکند.